Erik Gradin från Sollefteå skrev det 100:e inlägget i FFF!

På uppmaning från Hyllans högsta höns delas härmed ett interaktivt diplom ut till Erik Gradin för hans insatser i Forum För Fansen. Håll till godo...
image26


Tony Anderssons pokal till Offerdal?

I dagens Sundsvalls tidning kan man läsa om att Stanley Cup-pokalen på onsdag kommer till Ånge då Ångesonen Samuel Påhlsson hyllas på torget. Detta väcker naturligtvis funderingar kring huruvida liknande arrangemang skall anordnas för BBQ-cup's vinnande lagmedlemmar och om Tony anderssons pokal skall få besöka Edsbyn och Offerdal?

Från organisationen ses inga hinder med dylika arrangemang förutom de rent logistiska. Berörda kommuner kan därför ta kontakt med undertecknad om de vill låta pokalen besöka orten under firandet av bygdens stolta idrottsson med förbehållet att kommunen i fråga står för fraktkostnader samt en administartiv avgift på 4 Innis&Gunn till BBQ-organisationen.

För Indalens befolkning finns möjlighet att se pokalen live under Härefestivalen senare i höst. Det sena datumet är valt eftersom man från vår sida på inget sätt vill konkurrera med Slim Cardigans högtidsdag den 1:a augusti.

//Funky P i nyhetstorkans tider

Mobilblogg: Direktörn på studiebesök..

Img6AF9020F.jpg
Direktörn på studiebesök.. För framtida affärsidéer som han jobbade vidare på senare under onsdagskvällen genom att försöka gifta in sig en jämtlansk kärnfamilj! //Grip vid yran

Skall man ha något gjort får man göra det själv

P.g.a. stråketdeltagarnas oförmåga att presentera händelseförloppet under stråket-kvällarna i Östersund för oss nyfikna här på bloggen så tar jag saken i egna händer och beskriver hur det kan ha sett ut....

Direktörn, med paradvåning i stadens centrala delar, bjöd naturligtvis på förfest under gårdagskvällen. Redan på förmiddagen samlades Östersunds kulturelit i Direktörens salong för en brunch samt ett parti bridge. Vid två-tiden skickades sociteten hem för att bereda plats för BBQ on Tour-gänget som lär ha anlänt runt 18:00. Tiden mellan 14 och 18 spenderade direktörn med att städa sin våning, försänka spik samt dricka sherry och äta skorpor.

Vid 18 lär Mr 100% med kvinnligt sällskap dykt upp. Grip klädd i moderna jeans och skjorta av senaste snitt samt en välsittande kofta.

Även Offerdal lär ha dykt upp, om än något senare, tillsammans med Jämtländska vänner.

Efter förfest som tjänat sitt syfte i form av ökad fyllnadsgrad hos deltagarna lär sällskapet rört sig mot stråket men här blir proffesian mer osäker.

Direktörn kan ha fastnat i samma tält hela kvällen, nedkärad i en rödstrumpa med fjällrävenryggsäck som efter att ha tagit emot massor av förolämpningar lyckats omvända direktörn till  socialist. Efter ytterligare tre öl ses han stående på ett av borden med bar överkropp ropandes:
-Martin Timell i all ära, men maktens redskap är hammare och skära! 

Mr 100% vandrar till stadens centrum iklädd endast kalsonger (dock med kläderna i näven) och full på PET-grogg hotar han två A-lagare vid Östersunds resecentrum att även ta av dessa. Efter snabb påklädnad tappar han bort de övriga och då mobiltelefonen glömts hemma (mkt osannolikt men ändå) finns ingen chans att ringa och fråga var de tagit vägen. Istället går han på Mc Donalds och börjar samtala med två Irländska utbytesstudenter. Gripen missuppfatatar dock Irländarna och tror de härrör från Island och börjar därför avsluta varje ord med ändelsen -ur. Irländarna blir förbannade och hotar med IRA.

Offerdal försvinner tidigt med en välväxt blond donna och de smyger med sensuella steg till Badhusparken där Offerdal föreslår en grundlig läkarundersökning. Efter undersökning, diagnos och behandling blir Offerdal hungrig och tar med sin nyfunne vän till stans bästa kebabhak där han klämmer en rulle medan hon tar två. På kebabhaket träffar Offerdal inte mindre än tre f.d. flickvänner (vissa förvisso endast för en kväll) vilket slutar i total katastrof då alla dessa inbillat sig att de var den ende. Offerdal flyr i panik och träffar på vägen hem en ensam kvinna som han följer med hem.

Eller så kan de bara ha vandrat från tält till tält, träffat och pratat med en massa människor och skrattat, druckit och sjungit. Men hur kul är det att skriva om?

Klart är dock att Grip sjöng som en kratta i natt och att hans melodikunnande vad gäller Stefan Demerts mästerverk "Luring" är allt annat än bra.... 

//Funky P när fantasin får flöda

Mobilblogg: ny grillfest på hyllan!

DSC00167.JPG 
Ja jag kanske måste förklara detta... Det rör sig alltså inte om någon nystart av BBQ-festivalen utan ett bildbevis från en lugn grill- och vinkväll där två skötsamma unga män skålade i rödtjut. Nyhetsvärdet kan diskuteras men inlägget skapades med en mobiltelefon för att påvisa lag Nords suveränitet i att hantera ny teknik, medan sydare på annan ort förgäves försökte åstadkomma något liknande.

Nu kan alla blogga här... med mobilen!

DSC00161.JPG 
Visst känns det lite tomt och vemodigt efter beskedet att Petters BBQ läggs på hyllan men livet tar ju inte slut för det. Ett antal ansökningar om nästa års arrangörsort har nått IBK (internationella BBQ-kommitén) och beslut kommer att tas förr eller senare, var så säkra. Men BBQ drar också ut på turné i alla möjliga former och färger och härnäst är det de suras residensstad, blåshålet vid storsjön, som ställer till med Gaj och Partaj.

Redan på lördag lär det s.k. krogstråket inledas i anknytning till den stundande storsjöyran och var så säkra att några av våra Jämtlandsvänliga BBQ:are kommer att beträda Östersunds gator. Givetvis hoppas vi på rikligt med uppdateringar om vad som händer och sker och jag har därför fört bloggandet till en ny nivå.

Fr.o.m. nu kan alla med en mobiltelefon med Telia, Halebop,Comviq,Tele2 och Telenor mobilblogga och därmed MMS:a bilder och text direkt från platsen.

Så här gör ni. Skicka ett MMS som börjar med ordet Blogg (mellanslag) sidans ID-nr= 64431 (mellanslag) och texten och/eller bilden som skall publiceras till nr 72155.

Exempel: "BLOGG 64431 Lag Nord är de bästa <bild när nord lyfter bucklan>"
 
Kalaset kostar 1:- + MMS-taxa men det kan det vara värt. Texten man skickar blir både rubrik och text i inlägget men jag kan gå in och finjustera i efterhand.

Nu vill jag se bilder från stråket annars blir jag besviken....

//Funky P i teknikens framkant

Tack och bock...


Firandet av kronprinsessan Victorias 30-årsdag kom igår i skymundan då Gräddhyllans invånare igår firade Sven-Göran (även känd som "Funky Daddy" eller "vedbackens Sean Connery") som tidigare i vår fyllde 60 år.
Den väldige Slim Cardigan passade då på att på uppdrag från vissa av Er där ute överlämna en gåva till värdparet Herr och Fru Arnesson och arrangörsstaben med matmor Maud i spetsen vill nu passa på att tacka för denna välgärning.

För den oinvigde kan förtäljas att det som erhölls var en skapelse i ekträ innehållande flytande lycka av skotsk kvalisort vilket kommer bli mycket uppskattad under kalla höstkvällar. Tack än en gång och tveka inte att titta in då ni har vägarna förbi hyllans höjder....

//Värdparet genom Funky P 

Bäst att lägga av när man är på topp

Den har återkommit år efter år sedan urminnes tider, d.v.s sedan åldermannen från Härnta nådde pensionsålder. Jag pratar om grill- och ölfestivalen Petters BBQ som i år firade 8 år.

 

Det började år 2000 med en grillfest på lördagen i, hör och häpna, spöregn. Därefter har arrangemanget växt och redan året därpå dök de s.k. ur-BBQ:arna upp med Tony Andersson och Rikard Grip i spetsen, ur-BBQ:are som sedan dess aldrig svikit, även om Grip flera gånger hotat med att inte närvara. De första åren var grillfesten på lördagen mycket välbesökt med en topp på ca 50 besökare. Gissa om Anna Norbergs buss var knökfull in mot staden?

 

Medan allt fler deltagare valde att ansluta till de som huserade även nattetid på Gräddhyllan blev grillfesten allt mindre besökt av s.k. icke-boende. Grill- och ölfestivalen ändrade sålunda sin inriktning från att ha varit en regelrätt grillfest till en mer intim tillställning med fasta rutiner.

 

Åren har gått och vi har sett många komma och gått. Vissa har t.o.m. kommit tillbaka. Ritualer har skapats såsom den prestigefyllda kampen om Tony Anderssons pokal och den i år skadedrabbade barfotafotbollsmatchen. Enochenhalvlitersgroggen har blivit som en av oss och en annan "ritual" har varit det enformiga vädret som förutom år 1 bjudit på en klarblå himmel med en värmande sol, varje BBQ-lördag.

 

Men allt varar inte för evigt. Solen svek för första gången efter 6 regnfria år och kubbmatchen avgjordes detta år i regn (förvisso ändå med rätt lag som segrare). Och nu har det också blivit dags att sätta punkt för öl- och grillfestivalen på Gräddhyllan i Indal. Arrangemanget har helt enkelt blivit för stort. Fler deltagare tillkommer ständigt. Matmor höjer ständigt ribban (för nytillkomna kan jag berätta att kvällsmackorna och fredagsbuffén inte funnits för alltid) och jag anser att jag inte kan utsätta mina fantastiska föräldrar för en dylik urladdning ännu en gång. Jag menar? vi har blivit gamla nu men de är ännu äldre.

 

Nej nu tackar jag för mig som festivalarrangör men hoppas naturligtvis att vi fortsätter att ses allesammans eller delar därav under mer eller mindre ordnade former. RGI, ERC och andra "avknoppningar" kommer förhoppningsvis att leva vidare ett tag till och får givetvis gå under namnet "BBQ on TOUR". Givetvis med denna blogg som diskussionsforum.

 

2001 såg Steve (Hans första BBQ-år och festivalens andra) och jag Highway Stars regera på stora scenen. I år får de gamla avdankade coverartisterna som gjorde ett (förhoppningsvis) sista framträdande detta år på samma scen symbolisera slutet för denna grill- och ölosande epok. So long och Rest in peace BBQ... (och ja, Steve och jag var där i år med).

 

//Funky P lägger BBQ på (grädd)hyllan


En liten resumé


I väntan på Slims obligatoriska poängutdelning tänker jag från arrangörshåll passa på att summera årets festival och tacka de som tackas bör.

 

Årets festival blev lyckad och efter diverse summering, dividering, derivering och penetrering kan jag konstatera att årets festival visar upp ett betydande plusresultat i form av massor av kvarlämnad maltdryck av diverse olika kvalisort.

 

Festivalen blev inte bara en succé rent materiellt i form av kvarlämnad dryck. Inga bussar missades, allsången på samma bussar var nästan i stämma och många roliga anekdoter genererades för eventuellt framtida återberättande inom vissa slutna sällskap.

 

Årets BBQ Cup blev som vi alla känner till en promenadseger för Nord som bäst hanterade den regntunga planen och horderna av knott. Lag syd tog däremot hem den jämna men ack så betydelselösa fotbollsmatchen tidigare samma dag.

 

Tack ska ni ha alla deltagare för att ni kom till BBQ och för att ni hade skoj och bjöd på er själva. Gradin skall ha en särskild eloge för att han trots den skada han ådrog sig under fotbollsmatchen, laddade om och tog med kryckorna till Wallmanstältet. Strongt.

 

Tack till Slim C som som vanligt engagerade sig djupt i årets festival. De galna upptågen, knivskarpa kommentarerna och pricksäkra inläggen här på bloggen uppskattas av alla inblandade parter. Ledsen att det ej blev något Slimhopp.

 

Tack också till alla de grannar som fungerat som värdfamiljer för hemlösa BBQ:are.

 

Sist men inte minst skall undertecknads föräldrar ha en stor eloge för sitt tålamod och arbetsinsats. Visst, jag vet att ni tycker det är kul men vissa saker skulle ni nog helst slippa.

 

SMHI får inga tacktal detta år då den första regniga BBQ-aftonen i modern tid i år var ett faktum. Men så skall man också komma ihåg att:

"Meterologen är en luring, ja en riktig luring..."

 

//Funky P i horisontalläge


BBQ Cup 2007 avgjord! Pokalen stannar hemma

Årets BBQ Cup blev en jämn kamp... de fem första minuterna. Därefter kopplade Nord ett järngrepp om matchen, ett grepp de aldrig släppte. Mer info om matchen kommer de närmaste dagarna men tills dess nöjer vi oss att konstatera att pokalen stannar hemma...

//Funky P med smak av segerns sötma

Lite spill får man räkna med

Första kvällen avklarad men lucköppningen har knappt påbörjats. Många märkliga försvinnanden och mystiska händelser återstår att utredas men spaningsledningen hyser goda förhoppningar om att klara upp fallet.

Efter en mer vild än tam tillställning på hyllans soldäck gästades Sundsvalls gatufest och vid återkomsten därifrån saknades endast Steve med Lloyden, vilket får anses som ett godkänt facit. Vart han varit? Det vet bara han själv (kanske?) och Gud.

Sista minuterna innan kudden fick sällskap spenderades med Maudans nattmackor samt med gränsdragning på alla håll och kanter. Gränspolisen sågs aldrig till.

//Funky P med många frågetecken

Åldermannen till Panathinaikos

Åldermannen från Härnta som föregående år avgjorde finalen i BBQ Cup blev igår klar för den grekiska storklubben Panathinaikos och lämnar under morgon landet för att ansluta till truppen. Detta betyder att han nu lämnar lag Nord med omedelbar verkan och lag Nord får heller ingen ersättning då Niklas går som ett s.k. Bossmanfall. Lag Nords pressekreterare vill dock tona ner förlusten och säger att Niklas ändå inte var ett framtidsnamn att bygga vidare på. Nu får lagledningen istället möjlighet att släppa fram yngre lovande spelare.

Northern power kicks southern ass...

Efter en dag på välklippta mattor i västra Medelpad drog BBQ-värden och hans två besökande sydare till skogs för att besöka "Indalens tak". Och väl där visade Nord vilka som bestämmer...


Gästkrönika: En eremits bekännelser

Ärade vänner
Blickar tillbaka ett halvt årtionde när telefonen lyftes för att samtala med centercourten, dock inte den engelska utan någon mer syd-lig variant (läs mastodont). I telefonen utspelades ett drama där jag lät motparten förstå att ett besök inplanerades, gällande hör att parterna ej mötts tidigare. På detta ärofyllda sätt blev jag "inbjuden" till min första BBQ, en prov-BBQ hade genomförts utan påtagliga biverkningar eller efterföljder året innan och ryktet sprider sig som gott vin. Min hemmavistelse på den omtalade hyllan förläts till HSB, för er oinvigda är detta en egen fastighet som dock ligger i anslutning till resterande bosättningar. Där har jag och min evige vapendragare Tiger sett BBQ lite från sidan, med lite perspektiv. Vi har sett uppgångar och fall. Vi har sett formtoppar och riktiga Steve-cykel-ben-formar. Vi har sett deltagare komma, försvinna och ibland glädjande  nog återkomma. Vi har satt ett värde till att göra detta till en grabbhelg (i stort sett, 100% har sviktat något men vad göra med den lista som vedebörande sitter inne med..) Vi har sett pojkar bli män (som för den delen inte beter sig som män bör, läs back to 14, men med glimten i ögat och ett års hån som följd, tills någon lyckats med den misserabla uppgiften att göra något värre och överskugga tidigare börstoppar). Denna BBQ har sina efterföljare i RGI, ERC, den odöpta Tänndalshelgen (där för övrigt Steve ligger i gråzonen för doping (läs spritmissbruk)) etc. men ingen har den ärofyllda mystiska grabb-romantik som den stundande. För även om hårda och oftast välriktade pilar skjuts iväg inför högtiden är vi ändå ett gäng grabbar som har något unikt. Nu har vi blivit tillräckligt blödiga för denna gång. Sedan låter sig ryktena om en gammal BBQ-profil återuppstå göra sig ända utanför landets gränser. Denna man vars knän och fotknölar varit en smutta försiktig för skribents massage (läs glidtacklingar), men det är inte bara det mastodonten gjort sig känd för. Att dissa en tia för att en nikotinpinne befunnits sig på platsen tyder på starka principer. Vad dessa principer säger om den hembryggda likörens vara låter vi vara osagt. Men en trevlig comeback är det onekligen. En del nya ansikten gör sig gällande angående besök på högtiden, trevligt att kunna enas till den snart röda dagen. Dock bör rustning tas på då kommentarer har en tendens att bli riktigt ärliga.. Vem minns inte den bleke, den fete och den onde.. Med denna lilla brasklapp för den oinvigde välkomnar jag som gästkrönikör alla till en underbar tillställning.
Till notarien hörs gälla att 2005 inte var något officiellt år för Tony Andersson pokal. Den som tvivlar bör ta sig en närmade titt på den aktuella skapelsen, där alla vinnarlag står ingraverade..
Väl mött
Norsken/Offerdal/Eremiten/Chippen, gästbloggare på pettersbbq.blogg.se

Festivalveckan är igång

Den årliga BBQ-veckan, i folkmun kallad "fyllan på hyllan", har nu dragit igång men i skrivande stund är det mesta som vanligt. Visst märker man att det finns spänning i luften men just nu råder något som skulle kunna kallas lugnet före stormen. I övrigt förväntas festivaldeltagare från hela Sverige besöka hyllan denna vecka och de första skall enligt säkra källor anlända redan ikväll. Festivalledningen hoppas kunna bjuda festivaldeltagarna på en spännande vecka med en massa aktiviteter där det förutom de givna: Kubbturnering, barfotafotboll, grillning och granskogsgolf i år även kommer kunna erbjudas golf på lång bana, lägenhetsinredning och myrlöpning. Givetvis hoppas vi från ledningen också på spontana upptåg på festivalplatsen runt vändplanen och vem vet vad veckan har i sitt sköte? "Kom och se Slim hjula" vore en sådan aktivitet som garanterat skulle dra fulla hus.

//Funky P åter i Svedala