Go East

Med en vecka kvar till klimax gör Nord som Gradin och drar till Finland. Nja, det var förstås en sanning med modifikation då endast delar av Nord under helgen besöker vårt östra grannland för att snappa upp ett och annat vad gäller tjyv- och rackarspel (läs: slåss med kniv) samt bunkra maltdrycker. Även Upplands stolthet och klädföretaget Lundhags ansikte utåt har anmält sitt deltagande i samma expedition även om han stängts ute från taktikgenomgången på lördagskvällen med hänvisning till att den är stängd. I övrigt ses denna pre-camp som en sista förberedelse för både lag Nords och Syds deltagande medlemmar att en sista gång finslipa formen och vänja kropp och lever inför vad som komma skall. Så... med bristande uppdateringar från ansvarig utgivare de närmaste 36 timmarna önskar jag OSS en trevlig resa. CIAO!

Räknar kallt med att Slim och direktörn m.fl. håller bloggen aktiv ändå.

//Funky P med näsan mot öster

Team X: Utmanarna

Årets BBQ blir kanske inte den tvekamp det alltid varit mellan giganterna Nord och Syd som dominerat sporten sedan "Åldermannen från Härnta" var liten pojke. Nej iår stiger ett nytt lag in på arenan och detta i form av utmanarlaget Team X. Laguppställningen är som lagnamnet antyder ytterst hemlig men BBQ-bloggen kan idag presentera namn såsom HO, Eskelund d.y.m.i.d.y (den yngre men inte den yngsta). Även namn som Mastodont Määtz och Rikard "RydellTynell" har nämnts men hemlighetsmakeriet är som bekant stort.

Hursomhelst lär dessa gossars chans att lyckas i turneringen vara relativt god då de har allt att vinna. Det som talar emot dem är dock bristen på rutin där Määtz iochförsig varit med förr och lekt med de stora elefanterna men det var för länge sedan och Määtz var på den tiden bara en pjuklarv. 

Om de övriga deltagarna i Team X är ytterst lite känt.
HO har sett BBQ Cup från sidan men som publik missar man ändå en hel del av det tjuv- och rackarspel som försegår på planen.
Eskelund är en man som efter flera Vasalopp vet vikten av att fylla på vätskedepåerna kontinuerligt under idrottsutövande men hur är hans kubbkastningsteknik?
RydellTynell vet vi överhuvudtaget inget om i dessa sammanhang men då detta blir hans första besök på hyllan är den största frågan om han kommer kunna hantera det tropiska klimatet.

//Funky P i arla morgonstund 

Fullbelagt!

Viktigt meddelande från BBQ-organisationen:
Hotellkomplexet är fullbelagt. Ni som ännu inte anmält ert deltagande i festivalen (Määtz, du är anmäld) och planerar att stanna över natten/nätterna gör klokt i att planera för bortamatch alternativt medtaga tält eller se fram emot en natt under bar stjärnklar himmel. Slut på meddelande.

I väntans tider och junilistan

Med snart bara veckan kvar tills att öl- och grillfestivalen med dess tillhörande kubbmatch drar igång märker man att det börjar dra ihop sig. Aldrig förr har det snackats så mycket inför denna happening och ni som följer bloggen förstår vad jag menar. Med så få dagar kvar börjar längtan att bli outhärdlig.

På tal om längtan. Längtar gör jag just nu hem till den fantastiska Gräddhyllan. Visst. Ölen är god där, utsikten fantastisk och människorna trevliga men just nu saknar jag mest det pålitliga vädret där solen står som spön i backen och de få gånger det regnar (det händer faktiskt, tro det om ni vill, men endast för grönskan skull) så gör det det i rimliga mängder. Så funkar det inte i Småland där klimatet orsakar underminerade banvallar vilket får hederliga medborgare i Bag-in-Boxens tjänst att tvingas milslånga omvägar i skraltiga bussar med timmar i försening som följd. Jaja. Jag får ju i alla fall se Småland. 

Det har nu blivit dags att presentera listan på de profiler som dyker upp under festivalen och den är som följer:

 
Grundaren själv: Petter "Funky Pite" Arnesson

Mannen med groggen: Rikard "Mr 100%" Grip

Mannen med pokalen: Tony "jagskablimunarbetare" Andersson

Anders "Norsken, Eremiten" Hammarberg

Stefan "Stiiven, Steve" Persson

Niklas "åldermannen från Härnta" Melin

Erik "Graad" Gradin

Henrik "HO" Olsson (vars bror heter Magnus=MO vilket ger HOMO Brothers)

Andreas "Direktörn" Wassberg
Robert "Robban" Eskelund
Mannen med mustaschen
Mårtensson 


BBQ2007 jobbar på:

Mats "mastodont-Mätz" Jansson

Rikard Tynell

Mattias "Tisan" Lind

Slim Cardigan

Lill-Babs
John Fogerty
Robbie Willams 


En hemlig gäst kommer att dyka upp under fredagskvällen och det vi kan lova är att alla kommer att få lära känna denna gäst på väldigt nära håll. Ni kommer tycka bra eller mindre bra om denna gäst men alla kommer dock känna, röra och smeka gästen mer eller mindre. Gästen kommer att vara på allas läppar innan helgen är slut.

//Funky P i mörkaste Småland

Gästkrönika: Rapport från republiken


Gästbloggare Grip, (för första gången berättar jag med egna ord i denna blogg om första helgen i juli som har blivit en del av mitt LIV)

Det finns så mycket att skriva om när BBQ & Indal kommer på mina läppar, minnen om livet för livet. Här finns så mycket att skriva om, tiden räcker inte till. Så jag håller mig till nutid & det som väntar om 8 dagar (i skrivandets stund).

Som vi alla trogna BBQ:are med ett litet huvud för datorer, har under de 2 gångna veckorna kunna läsa om hårda ord & glada miner mellan Lag Syd & Nord.

På frågan om hur vi kan hålla oss sams när helgen väl är där? Enkelt, vinnande lag delar med sig av "skumpan". Man kan säga att sportdrycken för lagen samman.

Eftersom det är sportdrycken som för lagen samman så är det en ny liten happening på gång till årets BBQ. Som mannen "chefen" bakom "enochenhalvlitersgroggen", har jag jobbat dag & natt för att förbättra & utveckla denna produkt till i år. Nu är jag mitt uppe i den tuffaste perioden för att detta ska kunna gå i lås, därför har min vän, fiende & vapendragare Funky tillbringat dagen på ett X2000 för att utveckla sin del av produkten.

Undertecknad kommer att infinna sig på hyllan några dagar tidigare än andra år för att hjälpa med dom sista förberdelserna, till något som det kommer att pratas om i gungstolen för barnbarnen av dom som bor & verkar på Gräddhyllan.

Dock bör tilläggas att vi skarpt räknar med att så som alla år hålla oss på rätt sida lagen, vilket ev kan bli svårt då det talas om en värmebölja (som tar sina offer i sydeuropa). Vilket kan medföra att klädseln kan variera väldigt i vår marsch "springa-för-livet-rusning" mot bussen, så jag ber vänligen men bestämt, håll barn & känsliga tittare inne under dessa 5 min. TACK..!!

Då det finns bloggare samt läsare som verkar tro & hoppas på att vi växt upp så att årets festligheter kommer bli av det lugnare slaget, kan jag bara säga att så blir ej fallet. Här kommer det att vara livat i dagarna tre. Som värd för RGI2007 kan jag meddela att där var allt i sin ordning, alla levde livet (skrattade, drack & var glada).

Till sist vill jag bara tacka dom som bor på Ljusstakevägen (då främst Herr & Fru Arnesson) för gästfriheten & det vackra vädret ni alltid bjuder på.

//Grip från västra delen av republiken Jämtland, där solen lyser med sin frånvaro i skrivande stund!!


Spekulationerna spirar hos Slim

Slim Cardigan har verkligen tagit rollen som gästbloggare på allvar och producerar frekvent nya spekulationer om BBQ sett från sidan. Om ni ännu inte hittat till denna oas i cyberspace så är det hög tid att göra det via den norska fanan i vänsterspalt. Det var allt... för denna gång.

//Funky P full av vördnad

Efterlängtad eremit i etern

Aldrig förr har väl någon så folkskygg och osocial person varit så efterlängtad. Men nu har Anders "Eremiten" "Offerdal" "Norsken" Hammarberg gjort comeback i BBQ-sammanhang via ett inlägg i FFF och anslutit sig till undertecknads numerärt ojämna verbala kamp mot den sydländska armén. Detta är naturligtvis uppskattat och till en stor lättnad. Hoppas nu bara hans finurliga, pricksäkra och ibland obegripliga inlägg fortsätter och att de övriga träbockarna i Nord även de vaknar till.
Hursomhelst. Hjärtligt välkommen tillbaka och på dom jävlarna!

För övrigt anser jag att Syd bör förstöras

//Funky P med sällskap

Gästkrönika: En Hyllning

(En respons till "Sugna Sydare Vill Skrälla")

 

Året var 2007, månaden juli och det var början på en dynasti...

(Sundsvalls tidning den 7 juli 2021)

 

Ovan ser vi ett utkast från framtiden. Ett utkast som mycket väl kan komma att användas när lagkapten Rikard "Grippi" Grip återigen fått lyfta Tony Anderssons pokal uppe på Gräddhyllan. Varför? Alla lyckade dynastier har något som andra inte har, i vårt fall en mix av spelare som kan stiga fram och avgöra.

 

Vi har Steve, vars spel liksom hans öldrickande kan nå oanade höjder (eller dalar), ingen vet riktigt när eller hur det skall hända, men när det gör det så, ja vi vet väl alla vilken jävel Steve är på att dricka så ni kan ju bara ana?

 

Herr Wassberg, vårt ess i rockärmen som tillsammans med lagkapten Grippi och undertecknad samlades i början av maj för att lägga upp spelplaner och taktik för ALLA scenarior som kan inträffa under en tät och tuff kubbmatch. Taktiskt sätt är det INGEN i världen som kan slå Herr Wassberg på fingrarna!

 

Undertecknat finns det mycket att säga om tror jag, men runt mig cirkulerar ett moln av mystik...

 

I alla lag finns en ledare, en klippa som står pall, lag Syd har Grippi! Grippi har senaste året genomgått en tränar/ledar utbildning som gjort honom kandidat till förbundskaptensposten både för längdlanslaget och kubblandslaget. Båda dessa förfrågningar har han dock vänligt men bestämt avböjt för att helt kunna koncentrera sig på årets BBQ!

 

Slutligen till alla er Nordanhängare där ute. En eloge till er alla för att ni ställer upp och gör BBQ-helgen till vad den är, utan er... ja någon måste ju vara "first loser". Men dags för oss alla att gömma stridsyxan och sluta bråka om vem som vinner eller förlorar nu. Vi är alla vinnare, vi tillsammans ser till att BBQ är mer omtalad än ett 20års jubilerande arrangemang bara några mil närmare E4:an eller drygt 600 spänn med taxi enkel resa! Ja vi alla gör BBQ:n till vad den är och detta tillsammans med våra gäster genom åren, minns bara Dunderklumpen och tjej trion med Emma, 16 (numera 17) i spetsen från BBQ 06'. Tack till er alla!

 

Året var 2007, månaden juli och det var början på en dynasti?

 

/Graadi " för evigt en Sydare" , Gästbloggare på pettersbbq.blogg.se


Veteranernas afton på No Kamp


De internationella kubbveckorna på No Kamp i Indal inleddes under gårdagen med Lag Nords träningsläger och fortsatte under Lördagkvällen med att det äldre gardet fick känna på hur det är att vara i hetluften.Under kvällen avgjordes nämligen veteran-BBQ Cup där segrarna vinner fri refill på bingolottos speciella duttpenn-bläck under ett år. Efter en hård kamp där psykningar och smutskastning var mer regel än undantag segrade mixparet Arnesson/Jakobsson. Till nästa års veteran-BBQ Cup hoppas arrangörerna kunna höja statusen ytterligare genom att få hit ett dragplåster i form av Åldermannen från Härnta men några förhandlingar med honom har ännu inte inletts.

Lag Nord genrepar på hyllan


Midsommar i all ära men två av lag Nords nyckelspelare har tillsammans med en halvdansk spenderat denna helg på gräddhyllan i Indal för att finslipa detaljerna inför BBQ cup 2007 som avgörs om 2 veckor. Åldermannen från Härnta är en av lag Nords hjältar som är på plats denna träningshelg och han har inte lämnat någonting åt slumpen. I en djup analys har han exempelvis studerat BBQ-arenans grässtruktur samt med traditionsenlig stötteknik övat på att lyfta Tony Anderssons pokal. Lag Nord visar med denna uppladdning att de tar BBQ cup 2007 på fullaste allvar och att de är beredda att offra mångt och mycket för att ro hem även denna års upplaga av tävlingen.   

Sugna Sydare vill skrälla

Följetongen går vidare och det har blivit dags att slå ner i sydarnas läger för att se hur de skött grundträningen, något de enligt egen utsago på vissa håll slarvat med. Eller så mörkar de bara...

Lagkaptenen Grip är hursomhelst nu klar för spel och en värkande rygg lär knappast göra honom sämre. Frågan är bara om han kommer kunna stå på benen då startskottet går då han i samarbete med arrangören detta år kommer att presentera ngt alldeles extra som kan få den bästa på fall. Turligt nog är han generös som få vilket gynnar honom om han fördedrar vertikalen istället för horisontalen.

Formen hos den mystiske mannen från Ådalen med det ständiga rosa molnet runt är jag i skrivande stund osäker på. Han lär dock ha legat på bra med grundträningen i vinter och nu tjänar han sitt levebröd på att inkassera skatt på momsen på drycken han kränger under en grön skylt. Han lär också hämta inspiration i vårt östra grannland där han tydligen skaffat sig en bastubaderska.

Steve från gnällbältet är i storform, det är ett som är säkert. Tränar rörlighet med hjälp av klubba och boll samt kolhydratladdar med hjälp av vetekransar som han egenhändigt monterar och viker. En nyckel för lag Nord är att ta ut Steve ur spelet, kanske med ett välriktat kubbkast. Svag för Innis & Gunn.

Direktörn då? Ja hans form är allt annat än självklar. Efter ett pinsamt dåligt RGI där han med sin insats riskerar att nästa år få tävla i B-RGI som 2008 går i Mariannelund i Småland, har han bevisat att han inte behärskar ädel kraftsport i samband med förtäring av sportdryck. Men herr Wassberg har flera gånger förr lurat verkligheten så han bör inte räknas bort ändå.

Summa summarum. Lag Syd är taggade som sällan förr och vill gärna ta tillbaka pokalen. Vägen dit är dock lång och kantad med hinder, krokben och ångestladdade bakfyllor. Nästa gång tar jag tempen på det eventuella utmanarlaget Team X som detta år kanske får vara med och leka med de stora elefanterna.
Don't drink and cry!

//F. Pite i ett försök att vara opartisk

Gästkrönika: Direktörns betraktelser

  Nu när jag sitter här på mitt arvegods (en pinnstol) och tittar ut över mina ägor (en soffa och Gösta Berlings Saga) kan jag inte annat än åminnas föregående års batalj på Indals egen gräddhylla. En strid mellan Syd och Nord vilken trissats upp i genrationer och blivit inspirerat av viktiga händelser som det amerikanska inbördeskriget, expedition Robinson och formats av hjältar som Micke "syd" Andersson och Peter "norda" Nordström. När denna strid sedan tar uttrycksformen av ett spel som delar namn med den kända hatten plommonstop kan jag inte annat än fundera över de händelser som formade föregåendeupplaga. Även då var en hatt i fokus med betäckningen Wiklunds Rör, vilket inte bara är namnet på lag Nords huvudsponsor utan troligtvis också en inspirationskälla för en viss deltagares stambyte. Detta gör förstås att förväntan inför lag Nords presentation av årets sponsor är extra spekulativ det har ryktats om ett norskt bilmärke men enligt det senaste rör det sig om ett ton Fluff massa vilket kan få diverse följder. När det nu bara återstår 15 dagar av trisstes till invigandet av det fabulösa kalaset, är den självklara funderingen vem som i år kommer att i stiga rollen som hjälte, under fjolårets festligheter tog en 16-åring som reade ut fläskfilé på sig rollen. Att något liknande kommer att inträffa under den framförvarande tillställningen har jag svårt att se. Utan i år är troligtvis hjälten ännu mer framträdande och spelar en större roll än vad Beckham gjort för Reals guld och vad motståndet gjorde för MODO. Tillbaks till själva tillställningen som äger rum i närheten av Indalsälven mellan Baggböle och Kävsta, där deltagarna inte bara kan se framemot den gästfrihet som bjuds. Utan även det förmodade vädret som kan liknas vid en mildare variant av en till Norge angränsande Gobiöknen, där förfriskningar bestående av rusdrycker framkallar ett spektra av hägringar. Förövrigt kan jag även meddela att huruvida lag Syd kommer att forma uppställningen inför matchen i år är utlagt på entreprenad och kommer att delges två timmar före matchstart så ni slipper förfaras med falska spekulationer. Precis som kavaljererna på Ekeby måste även denna betraktelse nå ett slut vilket enkelt får utryckas med några väl valda ord.     

Väl mött på BBQ       
//Direktörn Gästbloggare på pettersbbq.blogg.se


Vem fan är Tony Andersson?


...är frågan många ställer. Ja för den oinvigde är frågan berättigad och vad skall man svara på det? Ge dig till känna...!

Tony Anderssons pokal återfunnen

64431-10
(Klicka på bilden för större bild)


I ett hörn i den västra flygeln på Arnessons Hotell & Konferens stod pokalen och glänste så det fanns inget fog för den oro som undertecknad vädrade i ett tidigare inlägg angående att jag inte riktigt visste var pokalen befann sig. Snart åker den upp på hedersplats på en piedestal mitt på arenan för BBQ Cup 2007.

Forum För Fansen har återuppstått

Den uppmärksamme har redan noterat det. Den inaktive kanske ännu inte börjat sakna det gamla. Men nu har det i alla fall återuppstått och dess första dygn i cyberspace har varit bättre än vad jag vågat hoppats på. Fortsätt debattera!

Samtidigt efterlyser jag fler gästkrönikörer som på parallellt med den allsmäktige Slim Cardigan från Norska Gränsen kan tänka sig att ge sin syn på öl- och grillfestivalen på hyllan. Det kan vara matmor Maud, Thord eller till och med någon ur det nederlagstippade lag Syd som vill sätta sitt avtryck på sidan med en egen krönika. Maila mig så publicerar jag. (OBS! Givetvis kan ingen räkna med att få en egen bloggsida såsom Slim fått, utan krönikan publiceras som ett inlägg på denna sida. För en egen gästbloggsida krävs mångåriga debattinlägg i Forum För Fansen, att man bjudit undertecknad på pilsner samt att man har en matchvikt på över 100 pannor... Precis som Slim Cardigan)

Nord ser starka ut...

Med exakt tre veckor kvar till bataljen alla talar om är det dags att se hur de olika lagen ligger till i grundträningen och senaste nytt säger att Lag Nord ser oerhört starka ut. Lagkaptenen och därtill festgeneralen lär t.ex spenderat dagen med nummerlapp på i det klassiska Indalsledenloppet där han tog sig an den första sträckan för Stockviks SF i den kortare varianten av loppet kallad "Halvan". Han lär ha sett mycket snabb ut vilket bådar gott.

Åldermannen från Härnta gör inte mycket väsen av sig men med hans rutin är lag Nord trygga. Han planerar dock att göra ett studiebesök på hyllan redan nästa helg för att som han säger "Känna på mattan och chilla lite". Seriöst var ordet.

De två vapendragarna i Umeå respektive Norge (tror jag för tillfället) är det nog också väl ställt med. Käftis har t.ex ägnat all sin vakna tid åt tungt kroppsarbete i form av lägenhetsutrivning-och-sedan-uppbyggnad-igen, allt för att stärka muskulaturen. Norsken gör som vanligt inte mkt väsen av sig men inga rapporter tyder på att han ballat ur i sin målmedvetna satsning mot BBQ Cup 2007. Fisk skall dessutom vara nyttig föda och tillsammans med läkarsprit och den norska karsken kommer han nog kunna förbereda sig väl.

Rapport om läget i Lag Syd kommer längre fram i veckan. Kör hårt!

Slim Cardigan från Norska Gränsen klar som Gästbloggare

Den i det numera nedstängda Forum För Fansen så välkända skribenten Slim Cardigan har nu åtagit sig det ärofyllda uppdraget att gästblogga för BBQ-bloggens räkning. Slim får en egen underblogg som nås via en länk här till vänster och där är det meningen att han skall ge sin bild av grill- och ölfestivalen på Gräddhyllan. Där hoppas vi att han kommer publicera sina innersta funderingar och att den årliga poängutdelningen efter avslutad festival får äga rum. Slims första spekulation kommer att ske inom kort

Enochenhalvlitersgroggen i fara!

Mannen som de senaste åren ombesörjt den numera klassiska "enochenhalvlitersgroggen" under BBQ-aftonen, Rikard "Mr 100%" Grip, har hotat med att inte dyka upp på Gräddhyllan under BBQ-helgen. Detta då han eventuellt kommer att turnera i europa och där representera Sverige i rullskidåkningens världscup. Vem som axlar rollen att blanda och bjuda på den klassiska groggen är i skrivande stund oklart men givetvis hoppas vi att det ordnar sig då "enochhalvan" är något vi inte gärna avstår från.

Mr 100%:s eventuella frånvaro ställer dessutom till det för lag Syd i den välkända kubbturneringen BBQ Cup då lag Nord och Syd gör upp om Tony Anderssons pokal. Grip har de senaste åren varit given i Syds startuppställning och en ersättare har ännu inte anmälts till tävlingsledningen. Lag Syd har dock ännu inte räknat bort herr Grip då han för tillfället lär dras med en ryggskada vilket ironiskt nog kan öppna för ett deltagande i kubbkastningsturneringen.

Sidan återuppstår med tre veckor till dagen D

Efter en tid av klen uppdatering är det med tre veckor kvar till Dagen D dags att skaka liv i denna del av nätet...
Då dessutom det så välrenommérade Forum För Fansen lagts ned är denna kanal ut i cyberspace den enda som finns tillgänglig och förhoppningsvis kan en monolog undvikas genom att besökarna (om de nu finns?) ger sig till känna via "kommentar"-länken.

Som sagt. Med tre veckor kvar till BBQ finns det många frågor att besvara. Var skall Tony Anderssons pokal hamna iår? Om den nu återfinns för i skrivande stund är undertecknad inte helt på det säkra på var pokalen tillbringat sin vintervila. Medaljongen är åtminstone den i tryggt förvar efter att under vinterhalvåret utan bärarens vetskap besökt After Ski i VM-staden Åre under den beryktade RGI-helgen.

Så upp till kamp alla smygsurfare och helghackare! Kommentera inläggen så lovar jag att se till att uppdateringarna duggar lika tätt siom champagnedropparna på Lag Nords planhalva under BBQ Cup...
Nu är bollen hos er...

//Petter Festivalarrangör och lagkapten Lag Nord