BBQ:are i flock

Inget BBQ on tourarrangemang så långt ögat når men lik förbaskat har jag lyckats med att stöta på tre separata BBQ:are på två dgar helt oberoende av varandra. På söndagskvällen dök hastigt och lustigt Gradden upp på Sallys kullar. Hastigt eftersom han bara gjorde ett kort besök och lustigt eftersom han drabbades av tillfällig demens och lämnade jacka, plånbok och nycklarna till jobbet i mitt kök. Är det någon som vill köpa nycklarna till systembolaget i Sollefteå?

På måndagen var den gode Direktörn på besök i Norrlands huvudstad (patentskyddat namn) och efter att ha tillbringat förmiddagen med IT-problem och klyktattartanter på Deloitte-kontoret blev det lunch med undertecknad på stans indiska hak. Gott var det och viktiga samtalsämnen såsom rådjursjakt och Offerdalstaxor behandlades.

Till syvende och sist dök även mannen med egen sängplats på kullarna upp då han tack vare skollov var på väg söderut till Månkarbo. Givetvis är det herr Gripén vi talar om och han hann slänga i sig en kopp kaffe innan han hastade vidare. Nu fattas bara att man stöter på den väldige Slim C när man imorgon gör ett besök på hyllan...

//Funky P, flockdjur 

4:e oktober

...är inte en vanlig dag. Det är nämligen både kanelbullens dag samt födelsedagen för matmor Maud, BBQ:s egen mattant. Från Ramsau skickar firma Funky Pite och von Gripén ett stort grattis och publicerar en bild på inte en kanelbulle eller en födelsedagstårta utan en Salzburger nochler (eller nå't) som vi lyckades beställa på ett café i Salzburg. Det smakade skit och dallrade värre än ett sumobrottarlår men roligt var det...


//Funky Pite och von Gripén i alpenland


Människans bästa vän

Jenny Hansson, vasaloppstvåa och vinnare av två världscuplånglopp den gångna säsongen har skaffat en ny kamrat i form av en hund. Då träning och tävling tar mycket tid har hon under några dagar kontrakterat firma Funky Pite och von Gripén som hundvakter och duon har tagit sig friheten att uppkalla den lilla krabaten efter den väldige Slim C. Jycken heter numera Claes Henrik Hansson och vurmar precis som den väldige för god mat.

Rapport från Sturm-land

I ett ngt grådasssigt väder passerar dagarna fort för de två BBQ:are som just nu befinner sig på plats i Österrike för att studera Sturmkultur på nära håll. Än har ingen droppe av denna gudabenådade dryck hunnit rinna utför våra torra strupar men inom kort kommer säkerligen så bli fallet. Mer utförliga reportage om sturmandet kommer säkert och kanske kan vi också bjuda på en bild eller två. Men då krävs en gnutta mer aktivitet i detta alldeles för lugna världswebbstillhåll.

Prost!

//F Pite och von Gripén