Persongalleriet

Då bloggen för tillfället lider av total apati och det för tillfället händer lite i allmänhet bjuds det idag på ett persongalleri.
Här är dina BBQ:are utan inbördes ordning.

Slim Cardigan

Tyckaren och tänkaren som från sin utkiksposition på Gräddhyllan ser och hör det mesta. Rapp i tunga ej i ben är annars en beskrivning som passar in på denne "tungviktare" som har överlägset mest livserfarenhet av alla BBQ:are.


Tony Andersson

Underfundig hälsingeson från "byn" som varit med sedan urminnes tider. Plågar sig ibland med rubbade dieter och 2,5 mil långa promenader, gärna nattetid, och är också mannen bakom pokalen. En metalltingest han släpade hem till sin boning en sen helgnatt i Umeå.


Steve

En livsnjutare av rang från gnällbältets Kilsmo och som ej kan yttra ett ord utan att låta som ett osmort gångjärn. Gillar att knåda surdeg, dricka vin, dricka vin och dricka vin. Däremellan tar han gärna en martini.


Gripén

En veteran i sammanhangen med rötterna i Månkarbo men numera boende och verkande i västra Jämtland. Svart bälte i groggblandning samt en jävel på långskott.


Offerdal

Surjämte som bjuder in sig själv på fest, trivs ensam och sover där han somnar. Tycker om att leka doktor.


Graad

Etanolnasaren från Ådalen som det alltid kretsar ett moln av mystik kring. Att säga något rakt ut ligger inte för denne man som talar i gåtor.


Direktörn

Friherren från Vämland som tänker fotboll bättre än han spelar. Har en imponerande vokabulär, obeskrivbart skratt samt en total avsaknad av talang i Beer Pursuit.


Funky Pite

BBQ:s grundare vars ödmjukhet förhindrar honom att utveckla detta ytterligare. Överlåts rimligen åt någon annan.


Henkan

Nyfunnen BBQ:are som tjänar pengar på det folk skiter. Är en jävel på golf och försöker att glömma sitt trååååkiga förflutna.


Määtz

Mannen med fötter av guld och egen tennisplan skjuter löst och gör aldrig bort sig. Inte på riktigt i alla fall. Har knäckat extra som nattguide i Gävle.


Ett livstecken från vägens tappra riddare

Det är nästan så man skäms att skriva om detta då det ju blir ett hårt slag för alla som av en eller annan anledning inte kunnat ansluta men vår turné har i alla fall landat i Göteborg efter pit stop i både Månkarbo, Stockholm och Kilsmo.


Hittills har touren innehållit en hel del godbitar med rosévin och god mat i förgrunden och med sneda golfslag, stibor och sveriges tredje bästa badplats enligt tidningen Expressen skuggande i bakgrunden.


Sviten är i alla fall till belåtenhet och under dagen har Paddan beträdits eftersom Henkan försöker sätta något slags Paddrekord.


Snart bär det hemåt.

Morsning!

//Funky P, Gripén och Henkan på sveriges andra sida


Ögonblicksbild från Kullarna

Sallys kullar kl. 18:36.


Ett år av saknad

Idag startar Gatufesten i Sundsvall på riktigt med uppträdanden på stora scenen även om restaurangtälten varit igång sedan i måndags. Gatufesten firar i år sitt 21:a år som stadsfestival men samtidigt firar Petters BBQ ett år som nedlagd festival. Åtta BBQ blev det och gatufesten andas säkerligen ut då de nu fått en konkurrerande festival mindre men alla vi som någon gång besökt hyllan under festivaldagarna skall för evigt minnas. Så alla BBQ:are uppmanas härmed att i helgen skänka en tanke till det som varit och se fram emot nya BBQ on tour-evenemang som förstås rullar vidare i oförminskad styrka...

Väl mött på turnén!

Funky P, nostalgisk