Det var en gång en medaljong


Vem har sovit med Funky, duschat med Henkan och klängt runt Markoolios hals?

Och allt under samma helg. Ja just det.... medaljongen.


Medaljongen har varit med på BBQ i många år nu och är en välkänd detalj i festligheter runt om i landet men hur lyder historien bakom detta ädla smycke? BBQ-bloggen har gått till botten med frågan och här är medaljongens historia.


Året var 2004 och världshistoriens 5:e BBQ inleddes på gräddhyllan i Indal då plötsligt någon kläckte idén att införa en attiralj som markerade vem som för tillfället "ledde" festen, ungefär som den gula ledartröjan i Tour de France. Ledarattiraljen skulle kunna medbringas även utanför hyllan, d.v.s då BBQ gick "on Tour", vilket på den tiden gjordes endast kvälls- och nattetid då festivaldeltagarna lämnade hyllan för att besöka BBQ:s konkurrerande festival Gatufesten i Sundsvall.


Sagt coch gjort. Medaljongen skapades och pryddes på ena sidan med texten "BBQ on Tour" och med det tvivelaktiga budskapet "Fullast kör" på den andra. Medaljongen skulle överlämnas när någon gjorde något bra, roligt, tokigt eller annat utmärkande.


Med facit i hand är det helt fantastiskt att medaljongen fortfarande finns i BBQ-gängets ägo för den har varit med om mycket. Undertecknad fick t.ex använda mycket list och övertalning för att locka den av några kvinnliga skolkamrater till Steve vars halsar samme Steve hängt medaljongen kring. Medaljongen försvann också en gång på gatufesten innan undertecknad fick se smycket hängande kring halsen på en bekant som jag faktiskt inte fram till dess träffat under den aktuella kvällen. Mysiskt men fantastiskt.


Medaljongen har också varit på internationella eskapader som den gången en engelsktalande kvinna från Skottland i Olearystältet fick provlåna medaljongen. Även här blev det problem då språkförbistringarna gjorde att hon trodde hon fått den. Innan medaljongen återtagits, än en gång med mycket list, klämde den kvinnan ur sig den engelska översättningen till medaljongens bakside-slogan: "Pisshead drives!"


I Åre under RGI07 var medaljongen också försvunnen vilket fick undertecknad att deppa ihop och nästan kasta in handduken för fortsatt firande på Åres gator men då medaljongen återfanns, hängande kring min hals, återkom viljan på 2 röda. Medaljongen hade då utan bärarens vetskap besökt After Ski i Åre tidigare under eftermiddagen.

//Funky P, BBQ-historiker


Tyck till
Postat av: Johanna

Sicken skribent! Jag kan se det hela framför mig, som om jag var där själv. Om kartongverksamheten inte blir en success så bör Funky Pite söka plats som skribent på typ DN.

2008-08-02 @ 22:27:30

Tyck till:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback